21 Ocak 2024 Pazar

Kitap dünyasına yolculuk


             Yolculuk sadece seyahat olmaz. Bu yazımda kitap dünyası ve İstanbul yolculuklarını anlatacağım. Okuma yazmayı öğrenmek benim için müthiş bir olaydı. Ergenlik döneminde annem zorla tatillerde kanaviçe işletirdi. Ben de evin en tenha bölgesine kaçar kış güneşi odayı ısıtırken elimde ALKATRAZ KUŞCUSU yazarı Thomas E Gaddis gerçekçi yazar hapishane dünyasına dalardım. Şimdi kitap fuarından aldığım KOLIMA ÖYKÜLERİ yazarı Varlam Şalamov.20 yy Rus edebiyatçısı. Kolima'da yaşamış mahkumların hayatını anlatıyor. Sibirya soğuğunda açlık, sefalet, yokluk ve hastalıkları anlatırken insanın hayatta kalma mücadelesini insana dair insan hikayeleri. (okumaktayım)

          Yeni bitirdiğim Kitap BİR BAŞKA DÜĞÜN GECESİ yazarı Erendiz Atasü yazarın notu: Bu romandaki polisiye olay ve sanığın beratı gerçektir. Bütün kişiler düş ürünüdür.

               2023 yılı anılarda kalan seyahatler:

               Haziran İstanbul ,Adalar, Nezahat Gökyiğit Botonik Parkı Hatmilerin bin bir rengi


                                                            İstanbul Adalar

         Kış gününde şu an ki ruh halim.

        Yine sabah oldu. düşünüyorum akşam, gece, sabah. Bir düzen var benimkinde düzensizlik var. Akşamdan yatıyorum üç buçukta kalkıyorum. Tekrar yatıyorum uyuyamıyorum. Başım ağrıyor, burnum tıkalı. Bu akşam erkenden uyuyunca dünkü gibi olacak. 

         Yağmur yağıyor, güneş açıyor, rüzgar çıkıyor, kar yağıyor, kar eriyor ve ben.

          Bir bebek doğuyor, uzaklarda bir bebek ağlıyor, bir bebek ölüyor. Bir insan doğuyor, seviyor, seviliyor, aşık oluyor, boşanıyor , kavga ediyor,..

         Hayat bazen çok karmaşık. Bazen çok sade. bazen heyecan dolu, bazen heyecansız. Hayat nedir? anlamaya çalışıyorum. Ben niye kadınım. Uzayda başka yerde dünyaya gelseydim eğer ne olacaktım. bazen saçmalıyorum. Kimim ben? neden varım? Var olmak ne demek? anlamaya çalışıyorum. Anladığım zaman oluyor anlamadığım zaman. Bir gün çok enerjik bir gün çok duygusal. Bir gün çok hareketli, bir gün elimi kaldıracak gücüm yok. 

            Anılar ve kitap dünyasına dalmak biraz olsun beni rahatlatıyor.

          

17 Ocak 2024 Çarşamba

yeni blog

 


                   "Yapabileceğin bir şey olsun. Sana ait seni sen olduğunu anlatan."

               Üzerinde uzun süre düşündüm. Beni ben yapan nedir? diye Yazdığım yazılarda gördüğümün dışında ben neler yapıyorum, nelerden hoşlanıyorum, kendimin bilmediğim yönüm ne?  düşündüm durdum. Zaman zaman eski yazılarımı taradım. Okuduğumda gezmeyi, seyahat etmeyi çok sevdiğim ortaya çıktı. Evin kapısını açıp konfor alanından çıkıp dış dünyaya daldığım an bir sevinç kaplar. İster alışveriş olsun, ister valizimi kapıp yollara düşmek, arabaya atlayıp köye gitmek ya da memleket. Peki memleket dediğim yer neresi? Bir arkadaşım dedi ki "sen akrabalarına gidip oralarda kalıyorsun. Bizim böyle şansımız yok."

        Sevincimin bir nedeni evi çok sevmeme rağmen yaşamın, hareket ve enerjinin dışarıda olduğudur.  2023 yılında yaptığım seyahatleri ve unutulmaz olarak yaşadığım duyguları paylaşmak istedim. Parıldayan çiçek bloğu yerine o bloğum baki bazı yazı ve fotoğraflar ve yorumlar çok özel. Onları saklıyorum. Şu anda okuyucuya bloğumu kapattım. Seyahat yazılarımı bu blogta anlatacağım

 

      2023 Yılı

      Şubat sonu mart başı Selçuk mor eflatun anemonlar, bahar ve otlar.







             Çık, gez, gör,
        Sabah alışverişi için ilkbahar caddesinden  yola çıktım. Yanıma kulaklıklarımı almadım. Sessizliğin sesini dinledim. Öveçler Park'ına indim. Köpek havlamaları ve yağmurun yerdeki aksı. Ağaçların yere yansıması hemen cep  telefonuna yöneldim fotoğrafı çekmeye çalıştım. Sonra market alışverişine gittim. Birden bana baharı anımsatan çuha çiçeklerini gördüm. Beni benden aldı. Sarı ve eflatunun tonları  çok severim. Haziran ayına kadar çiçeği üzerinden eksilmez. Balkonum kış çiçekleri ile donandı. Sarı ve eflatun çiçeği ile hercai menekşesi ve çuha çiçekleri. Şimdi sabah kahvesini içip dışarı çıkmak üzere hazırlanmalıyım.

Kitap dünyasına yolculuk

             Yolculuk sadece seyahat olmaz. Bu yazımda kitap dünyası ve İstanbul yolculuklarını anlatacağım. Okuma yazmayı öğrenmek benim iç...